„Concursul a devenit un brand de ţară şi un etalon al performanţei culturale”

„Concursul a devenit un brand de ţară şi un etalon al performanţei culturale”

Din timp în timp, pe străzile din București, din mii de afișe, începe să domine figura gânditoare a lui George Enescu. Este semnul că urmează… anotimpul Enescu. Așa se întâmplă de peste 50 de ani, de la începuturile celui mai mare Festival și Concurs muzical din România, cel mai longeviv și cel mai bine perceput pe plan internațional.

Festivalul şi Concursul Internațional George Enescu sunt, de peste o jumătate de secol, o minune – câteva săptămâni în care cel puțin pe tărâmul muzicii, totul este posibil, iar Bucureștiul devine capitala culturală a Europei.

Lansat oficial în septembrie 1958 ca parte a primei ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”, Concursul Internaţional „George Enescu” a venit ca o prelungire a vibrației pe care Enescu a propagat-o în lumea muzicală de pretutindeni. Și în cei peste 50 de ani de existență, Concursul Enescu a devenit un brand de ţară şi un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel.

„Trăiește-ți visul!” este provocarea pe care o lansează anul acesta Concursul Internațional „George Enescu”, nu doar pentru artiști, ci și pentru public. Iar Televiziunea Română va contribui cu toate resursele la înfăptuirea acestui vis din care transpare bucuria de a trăi muzica la cele mai înalte cote.

În cei 60 de ani de existență, Televiziunea Română a preluat și transmis parțial sau integral toate evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfăşurării sale, ajungând în anii 2000 să fie principalul difuzor şi partener de promovare al acestui prestigios eveniment.

Începând cu anul 2014, moment în care Concursul a fost disociat de Festival – acest lucru marcând trecerea la un alt nivel al conceptului de performanţă – acest parteneriat a evoluat către cele mai competitive şi calitative trepte de broadcast, ajungându-se la încheierea unor parteneriate externe între TVR şi o serie de platforme online și televiziuni europene interesate de difuzarea evenimentelor din cadrul Concursului. Astfel, prestigiul TVR a crescut la nivel internaţional nu doar naţional.

medici tv
Anul acesta, TVR marchează încă o premieră la capitolul transmisii externe: parteneriatul cu cea mai mare platformă de muzică clasică din lume: medici.tv. 19 concerte, recitaluri si secțiuni de concurs vor fi transmie Live pe această uriașă platformă, unde alături de documentare rarisime și alte sute de transmisii din cele mai îndepărtate colțuri ale Terrei vor sta și transmisiunile Televiziunii Române.

În lumea online, medici.tv înseamnă excelență și înaltă performanță. Iar aceste lucruri vor fi confirmate – din nou – prin transmisiile Televiziunii Române.

Valentina Băinţan, realizatoarea transmisiunilor și înregistrărilor TVR

Vizual-Concurs-Enescu-2016-950x475

Comentarii

  1. Avatar
    Răspunde

    Superb concertul de deschidere! Multumesc Horia Andreescu, multumesc celor trei interpreți!

Scrie ceva frumos

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.