TVR şi Festivalul George Enescu

TVR şi Festivalul George Enescu

„Cum te poţi pasiona pentru o singură vioară, când iubeşti toată muzica?”, își construia George Enescu argumentația, când dorea să își explice multivalenţa artistică. Violonist, pianist, dirijor, compozitor și profesor, Enescu a excelat în toate aceste domenii artistice, demonstrându-şi spiritul muzical desăvârşit.

Laureati3

Nu este un alt mod mai bun de a sărbători această moștenire vastă, decât printr-un spectacol imens care să adune laolaltă cei mai buni artiști, muzicieni și cele mai prestigioase orchestre sau coruri. Pe 30 august 2015, universul Enescu se deschide în fața noastră pentru a XXII-a oară. Televiziunea Română, în calitate de coproducător și prietenă a festivalului, aduce în fața milioanelor de oameni emoția şi magia celor mai frumoase evenimente artistice care se vor desfăşura în București.

Timp de 21 de zile, Televiziunea Română va acorda un spațiu amplu evenimentului cultural al anului
. Vor fi transmisiuni în direct pe două canale (TVR 2 și TVR HD), emisiuni speciale (Agenda Festivalului va fi difuzată de două ori pe săptămână), intervenţii în direct dedicate Festivalului și un site special creat pentru acest eveniment.

În 2015, utilizatorii vor putea vedea, pe enescu.tvr.ro, concerte transmise exclusiv online, o colecție de interviuri cu cei mai importanți artiști români și străini, care au participat la edițiile anterioare ale Festivalului „George Enescu” și cronici scrise de Marius Constantinescu şi Luminița Velciu.

Li Min Cian 2

Tot pe site-ul special creat de Televiziunea Română, vizitatorii vor avea ocazia să vadă fragmente rare din interpretările lucrărilor lui Enescu (David Ohanesian interpretându-l pe Oedipe) și testimoniale de la personalități muzicale care l-au cunoscut pe marele compozitor Enescu sau care au participat de-a lungul anilor la acest festival (Cella Delavrancea, Arthur Rubinstein, Tudor Arghezi etc).

Peste 50 de ani de colaborare

„Este o onoare pentru Televiziunea Română să fie alături de acest festival de mai bine de 50 de ani, este o lungă şi frumoasă poveste pentru telespectatori şi o istorie de-o viaţă pentru TVR şi pentru echipele implicate, la fiecare ediţie, în aceste transmisiuni. Dorinţa noastră este să redăm pentru cei care ne privesc de partea cealaltă a ecranului, fie în timp real, fie înregistrat, sentimentul cu totul special pe care acest festival îl oferă de fiecare dată”, a declarat Diana Pascal, producătorul executiv al transmisiunilor TVR de la Festivalul „George Enescu”.

Festivalul Enescu înseamnă că nu prea există casă, familie sau copil”, mărturisește jurnalistul Marius Constatinescu, care face parte din echipa TVR. Este a 6-a ediție la care participă și, pentru el, acest eveniment lesne poate fi numit „Campionatul Enescu”.
Echipa Televiziunii Române care va lucra, timp de 21 de zile, la transmiterea, difuzarea şi înregistrarea concertelor este formată din:

Producător executiv: Diana Pascal
Producători transmisiuni: Valentina Băinţan, Claudia Spătărescu, Claudia Robu, Daniela Mitache
Producători Agenda Festivalului:Miruna Moraru
Consultanti muzicali: Petru Nemţeanu, Marius Sirețeanu
Șef Car 6: Iulian Preorocu
Șef Car 8: Cristian Laszlo
Regizor montaj: Lucian Bujor
Director de imagine: Laurențiu Popescu și Sergiu Ardelean
Webmaster: Gabriel Ispas; Editor web: George Gurescu

Comentarii

Scrie ceva frumos

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.