loader
Foto

Acces gratuit pentru public în primele etape ale Concursului Internațional „George Enescu”

Melomanii vor putea participa gratuit la etapele eliminatorii și semnifinalele competițiilor din cadrul Concursului Internațional „George Enescu”, care are loc la București între 31 august și 27 septembrie.

 

(w500)

Primele două etape ale fiecărei secțiuni vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică din București (strada Știrbei Vodă, nr. 33), în timp ce semifinalele și finalele sunt programate la Ateneul Român.

Fiecare secțiune a concursului va avea două etape eliminatorii, semifinala și finala, iar organizatorii concursului vor oferi acces gratuit la etapele eliminatorii și semifinalele competiției, nefiind necesară o rezervare prealabilă.

Citiți și: Concursul „Enescu”: Simon Trpčeski, unul dintre cei mai valoroși pianiști ai lumii, recital de excepție, în 21 septembrie

La ediția din 2024, s-a înregistrat un număr record de înscrieri - 555 de tineri din 27 de țări au aplicat pentru cele trei secțiuni ale concursului, dintre care au fost selectați 149, pentru prima etapă. Găsiți aici lista completă cu cei 149 de tineri muzicieni.

Din 1 septembrie, concursul la violoncel

Concursul debutează cu Secțiunea Violoncel, la care vor participa, în prima etapă, 49 de concurenți din 16 țări precum Coreea de Sud, China, Statele Unite ale Americii, România, Taiwan, Rusia, Germania, Franța, Canada, Luxemburg, Austria, Italia, Spania, Japonia, Suedia, Slovenia, precum și Hong Kong.

Prima etapă a concursului se va desfășura între 1 și 3 septembrie, cea de a doua etapă, în 5 și 6 septembrie, semifinala va avea loc în 8 septembrie, iar finala în 10 septembrie.

Evoluțiile participanților vor fi analizate de către un juriu internațional, format din mari muzicieni de calibru, precum David Geringas (președinte al juriului), Leonid Gorokhov, Meehae Ryo, Valentin Răduțiu, Marin Cazacu, Enrico Dindo și Arto Noras, cărora li se vor alătura, pentru semifinală și finală, managerii internaționali Charlotte Lee și Raimund Trenkler.

(w882) Candidați

Candidații la Secțiunea Violoncel. Sursă: Concursul Internațional „George Enescu”

Din 7 septembrie, concursul la vioară

Concursul Internațional „George Enescu” va continua, din 7 septembrie, cu Secțiunea Vioară. Pentru această secțiune au fost selectați 50 de concurenți din 18 țări: Coreea de Sud, China, Statele Unite ale Americii, Taiwan, Rusia, Germania, Franța, Africa de Sud, Polonia, Ucraina, Canada, Austria, Italia, Belgia, Japonia, Suedia, Slovenia și Elveția.

Prima etapă a concursului se va desfășura între 7 și 9 septembrie, cea de a doua etapă va avea loc în 11 și 12 septembrie, semifinala în 14 septembrie, iar finala este programată pentru data de 16 septembrie.

Juriul Secțiunii Vioară este format din marii artiști Dmitry Sitkovetsky (președinte al juriului), Mihaela Martin, Liviu Prunaru, Silvia Marcovici, Shlomo Mintz, Boris Garlitsky, David Halen, cărora li se alătură, pentru finală, managerii internaționali Doug Sheldon și Didier de Cottignies.

(w882) Candidați

Candidații la Secțiunea Vioară. Sursă: Concursul Internațional „George Enescu”

Din 13 septembrie, concursul la pian

Concursul la pian debutează la București în 13 septembrie. Cei 50 de concurenți care au fost selectați pentru prima etapă a concursului au vârste cuprinse între 15 și 35 de ani și provin din Coreea de Sud, China, Statele Unite ale Americii, România, Rusia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Albania, Polonia, Japonia, Georgia, Slovenia și Hong Kong.

Prima etapă a concursului de pian se va desfășura între 13 și 15 septembrie, cea de a doua etapă va fi în 17 și 18 septembrie, semifinala va avea loc în 20 septembrie, iar finala este programată pentru 22 septembrie.

Juriul acestei secțiuni este format din mari pianiști de renume internațional, precum Lilya Zilberstein (președinta juriului), Dana Borșan, Andrei Pisarev, Vovka Ashkenazy, Luiza Borac, Alexander Shtarkman, Sina Kloke, cărora li se vor alătura, pentru semifinală și finală, managerul Martin Campbell-White și pianistul Simon Trpčeski.

Citiți și: Melomanii pot cumpăra bilete la Concursul Internațional „George Enescu” 2024. Maestrul Cristian Măcelaru propune șase recitaluri și cinci concerte simfonice

(w882) Candidați

Candidații la Secțiunea Pian. Sursă: Concursul Internațional „George Enescu”

Cea de a XIX-a ediție a Concursului Internațional „George Enescu” are loc la București, între 31 august și 27 septembrie. Organizat o dată la doi ani, comeptiția se desfășoară sub înaltul patronaj al președintelui României și este finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii.

Pentru finalele concursurilor, biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim, dar și din Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, magazinele Carrefour și Good2Go. La ediția din acest an a Concursului Internațional George Enescu, se pot achiziționa atât bilete individuale, pentru fiecare concert în parte, cât și 3 tipuri de abonamente, prețurile pornind de la 60 de lei.

Studenții, elevii și profesorii școlilor și universităților de muzică din toată țara beneficiază de acces gratuit în baza legitimației școlare și de serviciu, în limita locurilor disponibile. Și persoanele cu dizabilități, împreună cu însoțitorii lor, beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile.

 
Concursul George Enescu. Finala Secţiunii de vioară, transmisă în direct la TVR Cultural

Luni, 16 septembrie, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural au urmărit în direct Finala Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional ...

Recital extraordinar pe scena Ateneului Român

Recital extraordinar pe scena Ateneului Român

publicat: miercuri, 11 septembrie 2024

Concursul Internațional George Enescu, continuă în această săptămână cu noi runde.

Marius Constantinescu: „De fiecare dată când vioara lui George Enescu este cântată, emoția este mai mare, aproape palpabilă!”

Marius Constantinescu este jurnalistul care şi-a asociat numele cu cele mai importante evenimente culturale din România, de unde a transmis ...