loader

ARTICOLE

Transmisiunile TVR Cultural de la Festivalul Internațional „George Enescu”, între 18 și 24 septembrie | VIDEO

În ultima săptămână a Festivalului Internațional „George Enescu”, TVR Cultural le oferă telespectatorilor noi transmisiuni extraordinare de la Ateneul Român, Sala Palatului și Teatrul Odeon.

Festivalul „Enescu”: Dirijorul Cristian Măcelaru, concerte de excepție, alături de Orchestra Națională a Franței

Director artistic al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, dirijorul Cristian Măcelaru a revenit pe scena Sălii Palatului, în 21 și 22 septembrie, de această dată la pupitrul Orchestrei Naționale a Franței, al cărei director muzical este și alături de care lucrează, în prezent, la înregistrarea integralei Enescu.

Festivalul „Enescu”: Concerte gratuite în Piața George Enescu din Capitală, până în 24 septembrie

Săptămâna aceasta, iubitorii de muzică clasică sunt invitați să descopere Festivalul „Enescu” prin intermediul concertelor gratuite organizate în Piața Enescu din București.

Transmisiunile TVR Cultural de la Festivalul Internaţional „George Enescu”, între 11 și 17 septembrie | VIDEO

În săptămâna 11-17 septembrie, TVR Cultural a transmis o serie de concerte susținute de Orchestra Filarmonică din Viena, Orchestra Operei de Stat Bavareze, Orchestra de Cameră din Zürich, Orchestra Națională Radio, Collegium Vocale Gent, Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, Orchestra de Cameră Radio.

TVR transmite în exclusivitate Festivalul Internaţional „George Enescu” | VIDEO

Cel mai mare eveniment cultural al României - Festivalul Internaţional „George Enescu”, ediţia XXVI - a debutat duminică, 27 august. Zeci de concerte și interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale muzicii clasice internaţionale sunt difuzate pe TVR CULTURAL, TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA în perioada 27 august - 24 septembrie.| VIDEO cu detalii despre programul zilnic |

Tugan Sokhiev, unul dintre cei mai apreciați dirijori ai lumii, din nou pe scena Festivalului Internațional „George Enescu”

Renumitul dirijor Tugan Sokhiev este un alt oaspete de seamă al Festivalului Internațional „George Enescu”. De data aceasta, maestrul Sokhiev a urcat la pupitrul Orchestrei Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, cea mai veche instituție de învățământ superior muzical din lume, pentru două concerte din seria „Mari orchestre ale lumii”.

Dirijorul Vladimir Jurowski a revenit pe scena Festivalului Internațional „George Enescu”, alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze

Vladimir Jurowski, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, a revenit la București, alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze, pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. Cele două evenimente fac parte din seria „Mari orchestre ale lumii” și au avut loc miercuri, 13 septembrie, ora 20:00 și joi, 14 septembrie, ora 19:30, la Sala Mare a Palatului.

Dirijoarea Anu Tali, luni seară, pe scena Festivalului Internațional George Enescu

Anu Tali, una dintre cele mai captivante și versatile dirijoare de pe scena internațională actuală, o artistă ale cărei căutări artistice sunt aclamate în întreaga lume de critici și de public deopotrivă a dirijat, în această seară, de la ora 17.00, Orchestra Filarmonică Würth, în cadrul Seriei de Concerte de la Ateneu.  

Transmisiunile TVR Cultural de la Festivalul Internaţional George Enescu - a doua săptămână

În săptămâna 4-10 septembrie, TVR Cultural a difuzat concerte susținute de Orchestra Tonhalle din Zürich, Orchestra Filarmonică din Israel, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Avi Avital, Between Worlds Ensemble și Rustavi Choir, Orchestra Simfonică din Göteborg, Orchestra Filarmonică Würth, Europa Galante și Romanian Chamber Orchestra.

Concursul „Prietenii TVR Cultural au intrare liberă la Festivalul Internațional George Enescu”, până în 22 septembrie

Luni, 4 septembrie, a început concursul „Prietenii TVR Cultural au intrare liberă la Festivalul Internațional George Enescu”.

Transmisiunile TVR Cultural de la Festivalul Internaţional George Enescu – prima săptămână

Orchestra Simfonică WDR din Koln, Orchestra Filarmonică Cehă, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Teatrului Capitole din Toulouse, Orchestra Română de Tineret sau Camerata Regală susţin concerte de care telespectatorii TVR Cultural se vor bucura în direct în săptămâna 28 august – 3 septembrie.

Festivalul Internaţional „George Enescu”, ediţia „Generozităţii prin muzică”

Zeci de concerte, mii de minute de muzică clasică în direct şi înregistrat, interviuri în exclusivitate cu mari personalităţi ale muzicii clasice internaţionale, dar şi informaţii în timp real vor fi difuzate în exclusivitate pe canalele TVR Cultural, TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova, în perioada 27 august - 24 septembrie.

Concursul „Enescu”: Vineri, concertul extraordinar al violonistei Mihaela Martin

Între 31 iulie și 4 august, de la ora 16.00, TVR Cultural a transmis recitalurile susținute de violonistul Dmitry Stikovetsky și pianistul Iain Burnside, pianistul Roland Pontinen, violoncelistul Marcel Johannes Kits, pianista Victoria Vassilenko și violonista Mihaela Martin, alături de violoncelistul Frans Helmerson și pianista Plamena Mangova, în cadrul Concursului Internațional „George Enescu”.

Festivalul „Enescu”: Vineri, recitalul extraordinar susținut de violoncelistul Zlatomir Fung și pianistul Iulian Ochescu

Între 10 și 14 iulie, de la ora 16.00, TVR Cultural a difuzat recitalurile extraordinare susținute de pianiștii Peter Jablonski și Takuma Iishi, violoniștii Erzhan Kulibaev și Salvatore Accardo, precum și violoncelistul Zlatomir Fung și pianistul Iulian Ochescu,  în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. Producător TVR: Valentina Băinţan.  

Concert extraordinar al violonistului Dmitri Sitkovetsky și al invitaților săi, la Festivalul „Enescu”

În săptămâna 19-23 iunie, TVR Cultural le-a adus melomanilor recitalurile susținute de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora”, împreună cu violoncelistul Raphael Wallfisch și baritonul Simon Keenlyside, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, spectacolul susținut de câștigătorii Concursului „Enescu”, precum și concertele susținute de muzicienii Itamar Golan și David Grimal, Frank Huang și invitații săi, și violonistul Dmitry Sitkovesky.