loader
Foto

Concursul Internațional George Enescu, evenimentele săptămânii

Concursul Internațional George Enescu, desfăşurat în perioada 31 august – 27 septembrie 2024, continuă în această săptămână cu noi runde în competiţia de muzică clasică, dar şi cu recitaluri extraordinare susţinute de mari personalităţi prezente la evenimentul muzical.  

 

(w500)

Vineri, 6 septembrie,  de la ora 19:00, Ateneul Român va găzdui recitalul violonistul Dmitry Sitkovetsky, alături de Valentin Răduțiu (violoncel) și Lukas Geniusas (pian), Din program: Franz Schubert: Sonata Arpeggione, D821; Sonata în la major pentru vioară şi pian, D574; Trio în Si bemol major, op.99.

Finalele concursurilor din acest an vor reprezenta momente de maxim interes pentru melomani, dirijorul Jonathan Bloxham urcând la pupitrul Orchestrei Naționale Radio pentru finala concursului Secțiunii Violoncel, pe 10 septembrie. Concertul va avea loc la Ateneul Român, de la ora 18:00 şi va fi transmis în direct pe TVR CULTURAL.

Un alt eveniment de prim rang al concursului va fi recitalul susținut de unul dintre cei mai apreciaţi violoniști români, Liviu Prunaru, câștigător al ediției a 17-a a Concursului Enescu, alături de tânărul violonist Valentin Șerban, și el câștigător al Concursului Enescu. Evenimentul va avea loc vineri, 13 septembrie, de la ora 19:00, la Ateneul Român. Alături de Maria Marica, tânărul violonist Valentin Șerban a cântat pe vioara Guarneri del Gesù „Catedrala” care a aparținut lui George Enescu în recitalul susţinut în cadrul concertului de deschidere.

Între 31 august şi 27 septembrie, pe întreaga perioadă de desfășurare a prestigiosului Concurs Internațional „George Enescu”, TVR Cultural le oferă telespectatorilor săi atât transmisiuni în direct, cât şi înregistrări valoroase ale unor recitaluri extraordinare susţinute de mari personalităţi prezente la evenimentul muzical. Jurnalistul Marius Constantinescu va fi gazda transmisiunilor TVR de la competiţia muzicală.


 

 

 
Concursul „Enescu”: Concertul final al Masterclass-ului de dirijat, un regal de muzică simfonică, în direct la TVR Cultural

Vineri, 27 septembrie, TVR Cultural a difuzat, în direct de la Ateneul Român, concertul final al Masterclass-ului de dirijat, organizat de ...

Concursul „Enescu”: Roman Lopatynskyi, unul dintre cei mai lăudați tineri muzicieni din Ucraina, este câștigătorul Secțiunii „Pian”

Muzicianul Roman Lopatynskyi, din Ucraina, a fost desemnat câștigătorul Secțiunii „Pian” din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” - ...

Concursul „Enescu”: TVR Cultural a difuzat, în direct, finala la pian

TVR Cultural a difuzat în 22 septembrie, de la ora 18.00, finala Secțiunii „Pian” din cadrul Concursului Internațional „George Enescu”. Cei trei ...