loader
Foto

Galerie foto

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu dirijorul Wilson Hermanto | VIDEO

Sâmbătă, 8 iunie, la „Podcasturile TVR#Enescu”, Valentina Băințan l-a avut ca invitat pe dirijorul Wilson Hermanto.

 

Apreciat pentru muzicalitatea sa profundă, autoritatea firească, exuberanța și eleganța sa, Wilson Hermanto este dirijorul principal invitat al orchestrei de cameră Cameristi della Scala, din 2017, potrivit biografiei sale, publicată pe site-ul Festivalului „George Enescu”.

Wilson Hermanto și-a început studiile muzicale cu descoperirea pianului și a viorii. A absolvit Conservatorul de Muzică Peabody, specializarea vioară și apoi a continuat să studieze arta dirijorală la Manhattan School of Music (clasa lui Sixten Ehrling). Sir Colin Davis i-a devenit un mentor apropiat, care s-a implicat în conturarea abilităților sale dirijorale. Hermanto a fost unul dintre ultimii discipoli din celebra clasă de dirijat a lui Carlo Maria Giulini la Școala de Muzică din Fiesole, Italia, bursier la Tanglewood Music Center și s-a numărat printre muzicienii invitați să lucreze cu Pierre Boulez la Academia Festivalului de la Lucerna.

<div class="video-container"><iframe width="817" height="460" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/mTB43K8Ubbw?si=V3SLPbgyLrUx-XbD" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe></div>

Wilson Hermanto stăpânește un repertoriu vast și a colaborat cu mulți compozitori contemporani de renume, precum Zygmunt Krauze, Bruno Mantovani, Jörg Widmann, Agata Zubel, Thuridur Jónsdóttir, Helmut Lachenmann, Giovanni Sollima, Magdalena Długosz, Heinz Karl Gruber, Matteo Franceschini, Enno Poppe și Lowell Liebermann. A împărțit scena cu soliști precum Lang Lang, Gautier Capuçon, Daniel Müller-Schott, Sergei Babayan, Boris Berezovsky, Alexei Volodin, Christine Goerke, Miah Persson, Alina Pogostkina, Guy Braunstein, Nils Mönkemeyer, Kian Soltani, Richard Galliano, Radek Baborák și Trio Wanderer.

A urcat pe scenă, alături de Cameristi della Scala, la Festivalul „George Enescu” și a condus orchestra în Franța, Germania, Elveția, Austria, Turcia, alături de aparițiile obișnuite de la Teatrul Scala din Milano. În ultimele stagiuni, Wilson Hermanto a condus ansambluri precum Sinfonia Varsovia, Orchestra Filarmonică din Varșovia, Orchestra Filarmonică din Heidelberg, Filarmonica George Enescu, Orchestra Simfonică Națională din Chile, Orchestra Academiei Teatrului Scala și s-a bucurat de reveniri de succes la Orchestra Mariinsky, Orchestra Națională din Metz, Orchestra Filarmonică din Szczecin și Orchestra Filarmonică din Bogotá.

Sărbătorind cea de-a 90-a aniversare a lui Pierre Boulez în 2015, Hermanto a dirijat grupul de muzică nouă „Ensemble Contrechamps” la Geneva. Concertează în mod regulat în Franța, unde a lucrat cu multe ansambluri importante, precum Orchestra Națională din Lyon, Orchestra Filarmonică Radio France, Orchestre national du Capitole de Toulouse, Orchestre de chambre de Paris, Orchestra Națională Île de France, Orchestra Națională din Bretagne.

La nivel internațional, a lucrat cu Orchestra din Cleveland, Orchestra Radio din Saarbrücken, Orchestra Simfonică din Praga, Orchestra Filarmonică din Londra, Orchestra Națională BBC din Țara Galilor, Orchestra della Svizzera Italiana, Orchestra de Cameră din Lausanne, Filarmonica Radio NDR din Hanovra, Orchestra din Ulster, Orchestra din Florida, English Chamber Orchestra, Orchestra Filarmonică din Malaezia, Orchestra de Cameră din Geneva, potrivit sursei citate.

 

 
„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu dirijorul Wilson Hermanto | VIDEO

Sâmbătă, 8 iunie, la „Podcasturile TVR#Enescu”, Valentina Băințan l-a avut ca invitat pe dirijorul Wilson Hermanto.

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” | VIDEO

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan a avut-o ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

Record de înscrieri la Concursul Internațional „George Enescu”. Cei mai tineri muzicieni înscriși, doar 13 ani

555 de tineri muzicieni, din 57 de țări, s-au înscris la Concursul Internațional „George Enescu”, fiind cel mai mare număr de participanți ...