loader
Foto

"Taci și înghite" – reţetă veche de la Sohodol | VIDEO

Ediţia emisiunii "România în bucate", realizată de colegii de la TVR Timişoara, difuzată luni, 1 mai, la TVR2, la 17.30.

 

Dan Liuț
Sarea în bucate

E zăpadă încă în Apuseni, dar Sohodolul răsare mândru spre lumină, dezvăluindu-şi frumuseţea brăzdată însă de drama satelor românesti depopulate şi abandonate în timp. Găsim aici povestea unui localnic care a pribegit ani în șir prin Franța, ca bucătar, şi care întors acasă s-a hotărât să redea Sohodolului strălucirea de odinioară, caracterizată de autenticitate și naturaleţe, valori pe care le pierdem cu fiecare zi.

Și vrea să arate lumii cât de frumos e locul ăsta, încercând să dea viaţă caselor traditionale șsi să scoată la iveală gustul simplu si bun, prin rețetele vechi culese de la putinele bătrâne rămase în viaţă. Și am aflat că farmecul acestui gust nu vine din cât de sofisticate sunt bucatele ci tocmai din calitatea produselor naturale, autohtone făcute de oameni în propriile gospodării.

(w882)

Friptura de mangaliţe crescute în libertate prin păduri sau reţeta "Taci și înghite" cu laptele și smântâna de la vacile care pasc iarba curată de munte, ne fac să întelegem de ce Radu Stoica se zbate în încercarea de a salva firescul din mormanul de modernisme lipsite de substanță.

(w882)

 
Biletele pentru Festivalul „Enescu”, puse în vânzare din 15 februarie

Melomanii vor putea cumpăra bilete pentru Festivalul Internațional „George Enescu” începând cu 15 februarie, de la ora 12.00. Prețurile variază ...

Orchestra Ukrainian Freedom, concert special la Festivalul „Enescu”

Orchestra Ukrainian Freedom, condusă de dirijoarea canadiană Keri-Lynn Wilson, care a pus bazele ansamblului imediat după invazia Rusiei, va ...

„Oedipe”, sub bagheta lui Tiberiu Soare, și spectacole de muzică clasică și arte vizuale, între atracțiile Festivalului „Enescu” 2025

Peste 4.000 de artiști vor fi prezenți la București, între 24 august și 21 septembrie, cu ocazia celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului ...