loader
Foto

Galerie foto

Dan Liuț

Prezintă "Sarea în bucate"

 

Sarea în bucate
Cum ne-o fost vorba

 

 

ARTICOLE ASOCIATE

Mâncăruri ca la Berzovia

Mâncăruri ca la Berzovia

publicat: luni, 08 septembrie 2025

Aflați rețete de prin Berzovia, județul Caraș-Severin, unde o găsim pe tușa Grațiana care are peste 70 de ani, ...

Afumături la smoker: O experiență culinară unică | VIDEO

Afumături la smoker: O experiență culinară unică | VIDEO

publicat: duminică, 22 decembrie 2024

În inima viilor de la Dealul Dorului, la Silagiu, Gașpar Biro a reconfigurat tradițiile culinare, aducând o notă ...

"Sarea în bucate": Tăierea porcului | VIDEO

publicat: sâmbătă, 21 decembrie 2024

În perioada premergătoare Crăciunului, tradițiile locale își fac simțită prezența cu o intensitate aparte, iar ...

Cum te transformă fiecare deț de răchie | VIDEO

Cum te transformă fiecare deț de răchie | VIDEO

publicat: vineri, 06 decembrie 2024

În inima Banatului, răchia devine mai mult decât o simplă băutură; ea reprezintă un simbol al tradiției locale și ...

Ce este pectărul?

Ce este pectărul?

publicat: vineri, 22 noiembrie 2024

Noi vă zicem, voi traduceți, căci așa sună de multe ori graiul bănățean - ca o limbă străină: „Punem în coș bobii ...

Zborul în satele bănățene: O formă de socializare tradițională | VIDEO

Satele din Banat, cu peisajele lor pitorești și tradițiile bogate, păstrează amintiri despre o formă de ...

Emisiunea "Sarea în bucate" ne invită într-o fascinantă călătorie culinară la Târnova, în județul Caraș-Severin, ...

Când deschide poarta în AINFOR: O privire asupra tradițiilor bănățene | VIDEO

În inima Banatului, conceptul de „AINFOR” capătă nuanțe profunde, îmbinând tradiția cu modernitatea.

O sărbătoare a graiului bănățean | VIDEO

O sărbătoare a graiului bănățean | VIDEO

publicat: joi, 17 octombrie 2024

Într-o lume din ce în ce mai globalizată, păstrarea limbilor și dialectelor locale devine o provocare esențială ...

"Cucna de pită" în tradiția bănățeană | VIDEO

publicat: vineri, 11 octombrie 2024

În satul Gherteniș, o parte esențială a culturii culinare locale este reprezentată de „cucnă”, un termen specific ...

„Cum ne-o fost vorba”, la TVR Timișoara | VIDEO

„Cum ne-o fost vorba”, la TVR Timișoara | VIDEO

publicat: duminică, 06 octombrie 2024

Cuvintele folosite de comunitățile din diverse regiuni ale României reflectă nu doar cultura locală, ci și ...

Șlaierul miresei

Șlaierul miresei

publicat: joi, 03 octombrie 2024

Un proiect inedit de redescoperire a limbii vorbite în Banat. Toate poveștile sunt veritabile, rostite în grai ...

Un nou sezon

În contextul expansiunii gastronomiei moderne, emisiunea „Sarea în bucate” își propune să aducă în prim-plan ...

"Pasta de Zacusca", la Poiana Mărului | VIDEO

publicat: vineri, 20 septembrie 2024

Zacusca, un preparat emblematic al bucătăriei est-europene, se bucură de o popularitate deosebită datorită savoarei ...

Viața la colibă: O întoarcere la rădăcini | VIDEO

Viața la colibă: O întoarcere la rădăcini | VIDEO

publicat: marţi, 03 septembrie 2024

În inima Munților Almăjului, vechea colibă a lui uica Vidu de la Bănia ne invită să rememorăm o viață străveche, ...

Festivalul Condeierilor Plugari la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara | VIDEO

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara a fost, timp de două zile, scena unui eveniment deosebit, Festivalul ...

„Sarea în bucate”: Piparca de boia la uscat în soare | VIDEO

Localitatea Apateu din județul Arad este renumită pentru cultura sa de piparcă de boia, un ardei roșu utilizat în ...

Macea, patria părădăicilor | VIDEO

Macea, patria părădăicilor | VIDEO

publicat: marţi, 20 august 2024

Macea este cunoscută nu doar pentru peisajele sale idilice, ci și pentru tradițiile culinare care îmbină ...

Cel mai tânăr morar | VIDEO

Cel mai tânăr morar | VIDEO

publicat: joi, 15 august 2024

Nu are decât 16 ani, iar poveștile lui legate de mori încep de la 3-4 ani, când fugea de acasă și părinții îl ...

"Sarea în bucate": Zama de lobodă | VIDEO

publicat: miercuri, 10 iulie 2024

Ilidia, supranumită și mica Americă, ne deschide rețetarul cu mâncăruri tradiționale și descoperim o rețetă ...

"Sarea în bucate": Ciuspais de morcovi | VIDEO

publicat: marţi, 25 iunie 2024

I se spune ciuspais sau țușpais și de cele mai multe ori se prepară din dovlecel. Felul ăsta de mâncare este ...

Balmoș fiert în smântână de oaie | VIDEO

Balmoș fiert în smântână de oaie | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Marți, 11 iunie, de la 20:30, am urmărit o nouă ediție "Sarea în bucate" la TVR Timișoara.

Vineri, 14 iunie, de la ora 16:30, la TVR Timișoara, echipa emisiunii "Sarea în bucate" a ajuns la Slatina Nera, ...

Gheorghiță, la

Gheorghiță, la "Sarea în bucate"

publicat: miercuri, 29 mai 2024

În curând, mâncare ciobănească la "Sarea în bucate"!

Țese la război și la 80 de ani | VIDEO

Țese la război și la 80 de ani | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Doda Viorica Lazăr de la Seceni are peste 80 de ani și încă mai țese la război.

Mici sau mititei, secretele unui grătar de succes | VIDEO

Ediție specială de 1 Mai la "Sarea în bucate", miercuri, de la 16:00, la TVR Timișoara.

Premieră la "Sarea în bucate", marți, 12 martie, de la 20:30, la TVR Timișoara. Miercuri, 13 martie, de la 13.30, ...

Crofne ca la Berzovia | VIDEO

Crofne ca la Berzovia | VIDEO

publicat: marţi, 05 martie 2024

Sarea în bucate, selecțiuni: Noi vă predăm rețeta de gogoși pas cu pas, ca să nu mai fiți nevoiți să trageți cu ...

Vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Sarea în bucate" despre ghebanița sârbească cu brânză sărată de oaie ...

Ceafă în crustă de muștar | VIDEO

Ceafă în crustă de muștar | VIDEO

publicat: miercuri, 27 decembrie 2023

"Sarea în bucate" îl are invitat la ediția specială de Sărbători, pe chef Paul.

Dan Liuț TVR#ENESCU
Dan Liuț
Prezintă "Sarea în bucate"

 

 

Arhiva articole
Mâncăruri ca la Berzovia
luni, 08 septembrie 2025
Aflați rețete de prin Berzovia, județul Caraș-Severin, unde o găsim pe tușa Grațiana care are peste 70 de ani, măistoriță mare, pricepută și cunoscătoare de mâncăruri bănățene, pe care le-a învățat de la soacră, de copilă, de când s-a măritat.
Afumături la smoker: O experiență culinară unică | VIDEO
duminică, 22 decembrie 2024
În inima viilor de la Dealul Dorului, la Silagiu, Gașpar Biro a reconfigurat tradițiile culinare, aducând o notă inedită gastronomiei din Timișoara.
sâmbătă, 21 decembrie 2024
În perioada premergătoare Crăciunului, tradițiile locale își fac simțită prezența cu o intensitate aparte, iar tăierea porcului devine un moment esențial în viața comunităților rurale.
Cum te transformă fiecare deț de răchie | VIDEO
vineri, 06 decembrie 2024
În inima Banatului, răchia devine mai mult decât o simplă băutură; ea reprezintă un simbol al tradiției locale și al convivialității comunității.
Ce este pectărul?
vineri, 22 noiembrie 2024
Noi vă zicem, voi traduceți, căci așa sună de multe ori graiul bănățean - ca o limbă străină: „Punem în coș bobii care ajung în postăvița ce vibrează sub mișcarea ciopotului. Iar cele două roți de piatră fac fănina din cucuruz pripitor."
Zborul în satele bănățene: O formă de socializare tradițională | VIDEO
luni, 11 noiembrie 2024
Satele din Banat, cu peisajele lor pitorești și tradițiile bogate, păstrează amintiri despre o formă de interacțiune socială care a modelat comunitățile locale.
marţi, 29 octombrie 2024
Emisiunea "Sarea în bucate" ne invită într-o fascinantă călătorie culinară la Târnova, în județul Caraș-Severin, unde tradiția ciobăniei prinde viață prin intermediul tânărului Dani Cuzma.
Când deschide poarta în AINFOR: O privire asupra tradițiilor bănățene | VIDEO
joi, 24 octombrie 2024
În inima Banatului, conceptul de „AINFOR” capătă nuanțe profunde, îmbinând tradiția cu modernitatea.
O sărbătoare a graiului bănățean | VIDEO
joi, 17 octombrie 2024
Într-o lume din ce în ce mai globalizată, păstrarea limbilor și dialectelor locale devine o provocare esențială pentru identitatea culturală a comunităților.
vineri, 11 octombrie 2024
În satul Gherteniș, o parte esențială a culturii culinare locale este reprezentată de „cucnă”, un termen specific regiunii Banat pentru cuptorul tradițional.
„Cum ne-o fost vorba”, la TVR Timișoara | VIDEO
duminică, 06 octombrie 2024
Cuvintele folosite de comunitățile din diverse regiuni ale României reflectă nu doar cultura locală, ci și tradițiile adânc înrădăcinate în istoria fiecărei localități.
Șlaierul miresei
joi, 03 octombrie 2024
Un proiect inedit de redescoperire a limbii vorbite în Banat. Toate poveștile sunt veritabile, rostite în grai popular, în atât de bogata şi de fascinanta lume a vorbirii în Banat şi „traduse" pe înțelesul tuturor. Pe lângă termeni ai graiului locului, descoperim și o lume pierdută.
Un nou sezon
marţi, 01 octombrie 2024
În contextul expansiunii gastronomiei moderne, emisiunea „Sarea în bucate” își propune să aducă în prim-plan resursele locale și pasiunile antreprenorilor din România.
vineri, 20 septembrie 2024
Zacusca, un preparat emblematic al bucătăriei est-europene, se bucură de o popularitate deosebită datorită savoarei sale unice și versatilității în utilizare.
Viața la colibă: O întoarcere la rădăcini | VIDEO
marţi, 03 septembrie 2024
În inima Munților Almăjului, vechea colibă a lui uica Vidu de la Bănia ne invită să rememorăm o viață străveche, unde armonia cu natura și sprijinul comunității erau pilonii existenței cotidiene.
Festivalul Condeierilor Plugari la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara | VIDEO
vineri, 30 august 2024
Muzeul Satului Bănățean din Timișoara a fost, timp de două zile, scena unui eveniment deosebit, Festivalul Condeierilor Plugari, inițiat și dezvoltat de etnologul Maria Mândroane.
„Sarea în bucate”: Piparca de boia la uscat în soare | VIDEO
miercuri, 28 august 2024
Localitatea Apateu din județul Arad este renumită pentru cultura sa de piparcă de boia, un ardei roșu utilizat în producția condimentului cunoscut.
Macea, patria părădăicilor | VIDEO
marţi, 20 august 2024
Macea este cunoscută nu doar pentru peisajele sale idilice, ci și pentru tradițiile culinare care îmbină ingredientele locale cu rețete străvechi. Părădăicii, sau chiftelele de părădăi, sunt preparate tradiționale ce reflectă ingeniozitatea și talentul localnicilor în utilizarea resurselor disponibile.
Cel mai tânăr morar | VIDEO
joi, 15 august 2024
Nu are decât 16 ani, iar poveștile lui legate de mori încep de la 3-4 ani, când fugea de acasă și părinții îl găseau  la moară.
miercuri, 10 iulie 2024
Ilidia, supranumită și mica Americă, ne deschide rețetarul cu mâncăruri tradiționale și descoperim o rețetă deosebită de zamă de lobodă cu cârnați și coastă scoase de la cantă, apoi dreasă cu ou și cu smântână.
marţi, 25 iunie 2024
I se spune ciuspais sau țușpais și de cele mai multe ori se prepară din dovlecel. Felul ăsta de mâncare este nelipsit din meniul unui bănățean adevărat, mai ales când e sezonul dovleceilor. Dosia de la Armeniș ne uimește cu un ciuspais special din morcovi, căci e plină grădina de ei.
Balmoș fiert în smântână de oaie | VIDEO
vineri, 14 iunie 2024
Marți, 11 iunie, de la 20:30, am urmărit o nouă ediție "Sarea în bucate" la TVR Timișoara.
vineri, 14 iunie 2024
Vineri, 14 iunie, de la ora 16:30, la TVR Timișoara, echipa emisiunii "Sarea în bucate" a ajuns la Slatina Nera, județul Caraș-Severin.
Gheorghiță, la
miercuri, 29 mai 2024
În curând, mâncare ciobănească la "Sarea în bucate"!
Țese la război și la 80 de ani | VIDEO
miercuri, 08 mai 2024
Doda Viorica Lazăr de la Seceni are peste 80 de ani și încă mai țese la război.
Mici sau mititei, secretele unui grătar de succes | VIDEO
joi, 02 mai 2024
Ediție specială de 1 Mai la "Sarea în bucate", miercuri, de la 16:00, la TVR Timișoara.
miercuri, 13 martie 2024
Premieră la "Sarea în bucate", marți, 12 martie, de la 20:30, la TVR Timișoara. Miercuri, 13 martie, de la 13.30, vă spunem rețeta de bograci, cum este făcută la Tormac.
Crofne ca la Berzovia | VIDEO
marţi, 05 martie 2024
Sarea în bucate, selecțiuni: Noi vă predăm rețeta de gogoși pas cu pas, ca să nu mai fiți nevoiți să trageți cu ochiul pe la vecine. Prezintă - Dan Liuț, realizator – Veronica Mihoc
marţi, 27 februarie 2024
Vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Sarea în bucate" despre ghebanița sârbească cu brânză sărată de oaie sau plăcinta șifonată, cum i-a zis Branisavlevici Daliborca de la Radimna.
Ceafă în crustă de muștar | VIDEO
miercuri, 27 decembrie 2023
"Sarea în bucate" îl are invitat la ediția specială de Sărbători, pe chef Paul.