loader
Foto

"Sarea în bucate": plăcintă cu brânză și bograci, ca la Tormac | VIDEO

Premieră la "Sarea în bucate", marți, 12 martie, de la 20:30, la TVR Timișoara. Miercuri, 13 martie, de la 13.30, vă spunem rețeta de bograci, cum este făcută la Tormac.

 

Dan Liuț
Sarea în bucate

.
Comunitatea maghiară din Banat, recunoscută pentru bucătăria condimentată, ne-a primit cu brațele deschise. Unde? La Tormac (Vegvar) și am descoperit o rețetă de plăcintă cu brânză specifică cum numai aici se face, dar și tradiționalul bogracs făcut ca la carte.

Miercuri, 13 martie, de la 13.30, vă spunem rețeta de bograci, așa cum face doamna Eva de la Tormac, din județul Timiș. Aflăm și care este diferența dintre gulaș, papricaș dar și bograciul cu găluște din făină de grâu. Bineînțeles descoperim și condimentul care dă gustul specific acestui fel de mâncare, nelipsit din bucătăria ungurească.

.
Prezintă - Dan Liuț
Realizator - Mihoc Veronica

 

 

 
Maurice Ravel și George Enescu - aniversați în evenimente memorabile, astăzi, la Festivalul „Enescu”

Pe  15 septembrie , publicul Festivalului Internațional „George Enescu” va descoperi două universuri sonore complementare, de început de secol ...

Bach și breakdance, capodopere romantice și experiențe imersive inspirate de Klimt, azi, la „Festivalul Enescu”

Joi, 11 septembrie 2025, Festivalul Internațional „George Enescu” propune trei evenimente majore, fiecare cu propria identitate artistică și ...

O zi a expresiilor complementare, astăzi la Festivalul „Enescu”

Ziua de 10 septembrie la Festivalul „Enescu” trasează un arc sonor spectaculos între vitalitate și libertatea improvizației, cu reflecția în ...